Änglshoppet

Till helgen är de tävling med Byron och Bellen! Ska till änglahoppet och rasta dom lite ;) blir Bellen på fredag 2 st 120 och kanske Byron en la! Sen lördag med Byron 2 st la+5 :) kommer inte hoppa Cloetta eftersom sm är nästa helg och vill spara henne tills dess! Vi får också hålla tummarna för att Cajsa kvalar pocke till sm! Nu ska jag sova en stund innan de är dags för hästerit igen ;) god natt!


Dagen

Dagen har bara blivit bättre och bättre och slutade kanon! Cloetta fick massage och laser idag och hon tyckte de va hur skönt som helst! Fick rekomendationen av Cajsa och Ulrika om Lena(massören) och hon kan jag verkligen fortsätta att rekomendera! Imon blir de upp tidigt och trimma Byron, ska även rida lite lugnt på Cloetta :) sen kanske kanske ner till tvååker och trimma Bellen. Sen hem och fixa och packa och sedan åka upp till bästa Cajsa! <3 innan vi åker till henne ska vi svänga in på svensk ridsport för lite shopping ;) kommer bli super mysigt! Kommer blogga en massa när jag är hos Cajsa, Hörs!

/ Amanda


Ta tag i bloggen

Nu ska vi verkligen ta tag i bloggen och uppdatera som bara den!

Idag har jag hunnit med en hel del, nu på kvällen kom Malin så hoppade jag och det gick super hon var otroligt pigg och väldigt stark! Men det gick bra och hon var riktigt fin på slutet, jag måste bara sitta still och vara kall innan hindret och intee trycka på henne för då blir hon väldigt stark efteråt.
I helgen är det Borås änglahoppet för min de. På torsdag hoppar jag en LA på Queen och på fredag hoppar jag Lilla rundan på Queen och stora rundan på Pocke. Om Pocke går nolla i den klassen på fredag så är han kvalad till SM och då kanske inte jag hoppar resten av dagarna för att spara på honom. Queen vet jag inte riktigt heller om jag hoppar kanske på lördagen men inte på söndagen för att Queen har jag inte haft länge och jag håller fortfarande på och lär känna henne och jag känner att jag vill få det lite mer stadigt på LA-LA+5 och Gadden bygger alltid högt svårt och väldigt tekniskt vilket jag tycker är väldigt roligt men jag känner att jag kanske inte vill gå in i en maxad 120 med en häst som inte är den lättaste så ska vi få problem. Utan då är det bättre att jag debuterar i Grevagården Christmas Show :) Imorgon kommer även Amanda till mig så det kommer bli mysigt, vi hörs lite senare :D



Dålig uppdatering!

Förlåååååt för sjukt dålig uppdatering men livet är lite pest just nu men hoppas de blir bättre:) sitter just nu och skrittar av en överfin ponny som precis blivit trimmad! Har precis fått hem Byron och idag övade vi på galoppen ;) han kan bli lite "struttig" i sin galopp så vi jobbade med mycket övergångar från ökad galopp till minskad galopp osv... För att mjuka upp han ordentligt i sidorna så gjorde jag serpentinbågar i galoppen med byten och så :) han får en stjärna i kanten idag<3 stallet är färdigt och nu ska jag fixa och pyssla med min prinsessa! Ikväll så åker man kanske till Cajsa, då blir de en massa blogg :D tills dess, ha de fint!

/ Amanda


...

Förlåt för super fruktansvärt dålig uppdatering men vi ska verkligen försöka ta tag i bloggen och komma igång!


Stallet färdigt

Stallet är färdigt för idag och jag har precis gett hästarna sitt lunch hö ute i hagen ska strax ut igen för jag ska klippa Pocke inför tävlingen. Han blir så himla svettig nu så då får pälsen ryka av! Tur att jag har så himla snälla hästar att klippa för jag klipper dom alldeles själv:) Om jag hinner jag ska longera Pocke lite efter jag klippt han för sedan ska vi åka till GFRK och mamma ska hjälpa sina elever.
Kvällen sedan bjuder inte på något speciellt roligt utan ska bara vara hemma och ta det lugnt imorgon drar jag och en kompis in till stan en sväng och sedan hem och rida ut båda mina små pollar!
Måste klippa snart hörs senare:)


Headern

Våran header kommer förhoppningsvis upp i helgen då den snart är färdig. Förlåt för att det tagit så lång tid men vi försöker och snart är den uppe :)

CAJSA & AMANDA

Min underbara polle

Har hopptränat Queenis idag för Malin och fasiken sicken grym ponny hon är! Vi hoppade inte alls högt och inte alls mycket utan bara lite lydnad och så! Hon var helt amazing och vi ska hoppa igen på måndag inför tävlingen så då ska jag verkligen FÖRSÖKA få mamma att filma, jag kan inget lova men jag ska försöka:)


FRÅGESTUND

Vi har otroligt dålig fantasi och då tänkte vi då kör vi en frågestund så att vi kanske kommer igång!

Så vi kör en frågestund och den avslutas på söndag






Slutar snart

Slutar snart har sista lektionen eftersom att den sista lektionen är inställd så snart är jag hemma och snart är det loooov!! Så skönt, hör av mig när jag är hemma:)

Har SO NU


Drar mig mot sängen

Som rubriken leder så drar jag mig mot sängen, Amanda har inte riktigt lust att blogga förtillfället då det har hänt en grej... Men vi hoppas att hon snart är tillbaka! Vi hörs imorgon kära bloggläsare:)
Queenis i boxen idag;)


Hästarna färdiga

Hästarna är trimmade och nu är det bara plugg resten av kvällen så skönt med en veckas lov sedan!


Pappa hämtade mig från skolan och han hade med sig två nya super snygga vinter jackor! Hem byta om och äta sedan ut och rida Queen red henne för mamma en liten sväng. Hon är väldigt pigg nu förtiden men mycket bättre idag men hon är riktigt stel i höger sidan så den jobbar vi mycket med!





Sedan var det Pocke och han gjorde jag inte så mycket med utan bara trimmade och red runt lite han var mycket fin och alltid så rolig att rida :D






Imorgon är det hoppträning för Malin med Queen och Pocke ska vila för jag ska klippa han imorgon då han ser ut som en nallebjörn. Haha nej nu måste jag plugga :)

Sitter i skolan

Sitter i skolan och har SO har precis haft läxförhör och det gick mycket bra! Vi hörs senare:)


Sååå sant kolla länken!!

http://www.youtube.com/watch?v=32YTWKf4TQI

Så grym!!

Snabb update

Ska strax byta om och bege mig till skolan slutar tidigt idag klockan två väldigt skönt. Då ska jag hem och motionera hästarna, vet inte riktigt vad jag ska göra med dom men nån slags motion blir det:)
Det var en som frågade när våran hemma utrustning skulle komma ut och jag kan säga vi har bara inte haft tid men nu har vi ju lov i en hel vecka så då tar vi tag i det! Nej nu måste jag göra mig iordning:)



Förlåt för dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering har inte riktigt haft tiden eller lusten att blogga. Men nu kör vi igång igen. Jag var som sagt och tävlade i Söndags och det gick mega bra Queen var super fin och vi nollade och blev tvåa! Super skoj:D
Hästarna blir bara piggare och piggare nu när det blir kallare, Queen är som en bomb att rida varje dag haha :)
Förresten så har jag två par stigbyglar till salu två par sprenger så kontakta mig via mejlen om någon är intresserade: [email protected]
Vi hörs senare ha det bra:D



Påväg hem från tävling

Påväg hem från tävlingen i Varberg tog en väldans tid med GP-ponnyn och grejer men tillslut var det min och Queenis tur! Så pigg var hon men vi gjorde det bästa av situationen och satte en klockren nolla och blev tvåa:) grymma ponnyn


Underbar dag full med hästar

Har just kommit in efter att ha hållt igång hela dagen! Först på morgonen tog jag och mamma lite sovmorgon och gick upp vid 8 ungefär var ute i stallet vid strax innan 9 då hade  mamma en hoppträning och jag släppte ut och gav härstarna hö. Jag mockade hela inne stallet och mamma dom 3 där ute gjorde färdigt hela stallet sedan åkte vi in till Kungsbacka för att rida Matildas hästar det gick bra pigga som sjutton var dom båda två! Sedan fick vi köra förbi Börjes för vi behövde köpa korn till Queen. Hem och äta lunch sedan gjorde jag iordning Queen och jag och Agnes skrittade ut i 40-50 minuter sedan var det några i stallet som hade lite frågor om lite olika grejer så vi hade ett såkallat stallmöte och det gick bara fint. Sedan gick jag ut och putsade alla grejer, jag borstade och gjorde fint Pocke och gick ut och betade honom ett liten stund. Och nu är jag färdig och är inne ska strax duscha och byta om för att åka på middag hos våra närmaste vänner. Dom som jag tränar Queen för, Malin har nämligen ridit Queen :)

Ha det bra hej så länge ;)

Hästdag

Uppe tidigt för att fodra och släppa ut glada och pigga hästar! Idag är de hästar på schemat. Vi ska ner till horsefarm och shoppa lite, rida Bellen och Byron i tvååker och så klart fixa och dona med Byron eftersom vi ska tävla imon! Sen hem och rida min prinsessa och ge lite kärlek till henne! Sen ska stallet mockas. Kommer uppdatera under dagens gång så får ni se hur en hästig dag i Amandas liv ser ut :) tills dess, ha de bäst!

/Amanda


Trött...

Har verkligen inte haft tid att blogga idag då jag har haft fullt upp! Efter skolan var det bara snabbt hem byta om och göra iordning Queen för att åka och träna vi hann och vi var i tid. Queen va som att sitta på en bomb idag hon var super pigg och lite väl stark till en början men vi jobbade mycket lydnad efter att jag fick hoppa bana var hon så såå fin i slutet och hon hoppade hur fint som helst!

Efter träningen






Sedan när jag kom hem red jag Pocke i ridhuset med lite små hinder och han var såå himla pigg och såå himla fin! Han tyckte det var så himla roligt att få hoppa och arbeta så roligt:)








Nu har vi ätit och hästarna står också och äter imorgon ska jag rida ut på båda ponnysarna och en dag full med hästar är det som väntar! Super härligt när det äntligen är helg och man kan ägna sig till det man älskar mest:)




Goddag

Sitter i skolan och har precis haft idrott och har nu svenska. Ska sedan hem slutar kvart över två och då ska jag packa in Queen i transporten och då ska jag åka och hoppträna hos min kompis för Malin. Ska bli riktigt skoj sen när jag kommer hem så ska jag rida ut Pocke!
Vi hörs senare när jag kommer hem, kanske film från träningen vi får se ;)

Forever Alone

Sitter själv i cafet i skolan och väntar på att min matte lektion ska börja! Idag ska jag jobba efter skolan så de fick bli en bild på jobbet ;)

Amanda


Tips

Tänkte tipsa om lite bra utrustning till både häst och ryttare, börjar med häst:

Dessa skydden! Dom formar sig verkligen jätte jätte bra för hästens ben och är super snygga enligt mig!




Även dessa tränsen, jag tycker dom är otroligt snygga och har verkligen bra passform här kommer lite olika från Dyon:







Dessa över grymma stövlar så otroligt sköna och enligt mig dom snyggaste stövlarna





Nått jag tycker är väldigt snyggt lindor på hästarnas ben när man rider, tycker att det ser mycket snyggare ut en ett par halv slitna skydd




/Cajsa

Hästarna trimmade!

Hästarna trimmade och färdiga för dagen och jag kör en liten

 utvärdering på dom:

Queen: Henne kan man inte sitta och älta markarbete på utan jag försöker bara få henne alärt och mjuk i sidorna. Jag började med att trava fram där kan man inte göra så mycket utan bara trava runt lite när hon kommit igång där lite började jag gallopera och bara stå i fälltsits jag kan säga att hon var sååå pigg idag!! Hon stuttsade bockade och slängde med huvudet säkert för att det blir kallare och för att jag klippte henne igår. Men sedan satte jag mig ner och då kommer hon väldigt fint ner på tygeln och jag får ett riktigt bra stöd i handen och hon var jätte mjuk och fin i sidorna. Jag gjorde mycket ökad galopp och sedan halt så att hon är med på noterna och inte bara går och släpar benen efter sig;) Så hon var riktigt fin prinsessan:)


Queen & bästa Karin


Sedan var det den lille vilde
Pocke: Han rider jag aldrig länge utan bara kanske en tjugo-tjugofem minuter han skötte sig riktigt bra idag även han var riktigt pigg och väldigt busig. Hoppade ett litet räcke på kanske 90 cm, det hoppade jag två gånger och han tyckte det var såå skoj:)





Nu ska jag förbereda lite inlägg och sedan kvälls fodra! Ha det bra så länge:)

Duktig häst!

Precis trimmat Cloetta, hon gick jättebra idag! Tränat lite över bommar på marken och de gick faktiskt bra. Annars så är Cloetta den pigga och otåliga typen som är svår att göra sånna övningar med men de gick över förväntan :) nu ska jag plugga lite och senare ikväll kommer min tävlingsutrustning upp! Ha de bra så länge,

/Amanda


Uppe med tuppen

Är redan vaken och ska ut och hjälpa mamma att släppa ut hästarna innan jag gör mig iordning för att gå till skolan! Vi har en ny header på g så nu går det framåt, Amanda ska bara komma igång och uppdatera bra så är vi igång på riktigt. Nej nu måste jag ut i stallet:)

/Cajsa


Ridsport

Sitter och kollar på eurosport på ridsport från Oslo.

/Cajsa

Otroligt pedantisk

Jag är otroligt pedantisk som många här hemma i stallet har märkt! Jag putsar mina och hästens grejer varje dag kan inte låta smutsiga grejer hänga på putskroken utan allt ska vara ny smörjt och hänga på sin plats. jag har ju olika utrustning hemma och på tävling och allt ska var putsat!
Jag lindar alltid mina hästar när jag rider hemma, skulle aldrig rida utan lindor här hemma hoppar gör jag däremot med skydd och tävlar med skydd. Men rider jag ut rider jag och med lindor.
Jag oljar mina hästars hovar varje dag får haha faktiskt dåligt sammvete när jag inte gjort det så ibland oljar jag innan jag rider men jag gör det alltid efteråt!
Jag linimentar och lindar med tjocka paddar alltid efter att jag hoppat. Skulle aldrig hoppa eller tävla utan att linda och lininmenta efteråt.
Jag linimentar alltid med kylliniment efter att jag ridit markarbete.
Är alltid väldigt noga med att mina hästar är varma och har bra med mycket /lite täcken beroende på väder.
Nu vet ni hur jag brukar göra ;)


Filmer

Ska försöka få med mig filmkameran på tävlingar då det är väldigt roligt att titta och väldigt lärorikt för sig själv och även att lägga ut på bloggen så att det blir lite roligare med film och sånt :)
Måste verkligen ta tag i det här med designen så att det blir bra nu och vi kommer igång riktigt ordentligt!




Jag & Calle till vänster, kompis och hennes häst till höger :)

Bildbomb

Tänkte bjud på ett gäng med bilder på en ponny som betytt absolut mest för mig genom alla år!






































Jag älskar dig över allt annat som ingen kan förstå!

Mycket

Mycket på tv ikväll och vet inte riktigt vad jag ska välja att se på faktiskt:

Eurosport 20.30 - Hästhoppning

TV4 20.00 - Bonde söker fru

TV3 20.00 - Sannning och konsekvens, som handlar om hästhandlar fuffens

Brukar aldrig vara så mycket roligt på tv men nu är det väl är det är allt sammtidigt typiskt ;)


Slutar snart

slutar snart har sista lektionen matte hör av mig när jag kommer hem:) /Cajsa


Hemma & färdig för dagen

Färdig med stallet har klippt Queen och borstat på Pocke. Så nu är Queen så fin inför tävlingen på söndag då hon ska hoppa en LA.
Imorgon ska jag trimma båda ponnysarna kan jag tänka mig då dom vilade idag!

måste bara länka denna grymma tjej som skrev ett super inlägg om bloggar:
http://rsjulia.blogg.se/2011/october/bloggaren-si-och-sa.html#comment

Hoppas jag och Amanda får lite ideer att blogga om så att vi kommer igång och vi försöker fixa detta med headern det är lite strul där för tillfället men kommer så snart som möjligt:)


Sitter i skolan

Sitter i skolan och har första lektionen nu ska sedan hem och rida min underbar små hästar:)
Min hemma utrustning och Amandas utrsutning kommer också så att vi båda gjort det.
Slutar halv fyra idag så en lång dag i dag igen, men vi hörs senare :)

Tävlings utrustning

Fick en fråga om vi kunde lägga ut hemma och tävlings utrustning och här kommer min tävlings utrustning:












Min hemma utrustning kommer en annan dag då jag inte hinner idag!

Ha det bra hörs senare:)


/Cajsa


Tvååker

Påväg hem från tvååker! Trimmade först Byron inför helgen, han ska tävla i Varberg en lb och kanske en la :) sen trimmade även Bellen och han gick super! Duktiga hästar. Cloetta fick vila idag eftersom hon tävlade igår och gick så skitbra <3 är fortfarande lite sjuk så funderar på att stanna hemma imon ch typ plugga, blogga, rida och fixa ;) en fixardag typ! Ha de gott!
Amanda


Hästarna klara för idag

Nu är hästarna borstade och klara för natten dom har vilat idag eftersom dom tävlade igår. På fredag är det också träning för Malin och på söndag tävling i Varberg med Queen en LA.
Ni får absolut kommentera om vad vi ska skriva och lägga in bilder om så att vi får lite ideer.
Ska strax om jag känner för det sätta mig och plugga lite tänkte jag;)
Ha det bra så länge bjuder på en bild på min fina polle! :D


Mobil-blogg!

Ett första försök att blogga från mobilen nu då, får se om de går! Har vart på tävling idag i Kungsbacka med prinsessan och träffat massa godingar! Hoppade bara en msv A och hon var så fin så jag vet inte vad! Länge sen hon va så fin, hade ett skit ner på ett räcke men kändes så bra :d de va sista genrepet inför SM och bättre kunde de inte va! Träffade Cajsa idag med och nu är de bestämt att hon ska med oss till sm, kommer bo på hotell tillsammans :) de bästa vore ändå om hon kunde kvala också med pocke. Nu ska jag mysa ner mig i sängen tillsammans med vovven min! God natt :*


Tävlat

Tävlat idag med båda ponnysarna, det gick kanon! Pocke LA rev första men en bra runda Queen LA shit vad fin hon var blev litet missförstånd en gång så ett stopp men det går verkligen framåt och vi börjar lita på varrandra mycket mycket mer! Pocke MVSB SÅ FIN nollade men rev tyvärr sista i omhoppningen, men behöver en till nolla så är v kvalade till SM:D Träffade min goa Amanda idag också:D Jag och mamma har suttit och anmält lite tävlingar och här kommer planeringen: v.42 Varberg med Queen en LA v.43 Skabersjö med Queen en LA & en MVSB v.44 Borås med Pocke Stora rundan v.45 förhoppningsvis Helsingborg med Pocke SM Sedan har dom vila fram till v.49 då det är Christmas Show i Grevagården! Ha det bra hej så länge /Cajsa

Drar mig mot sängen

Drar mig som sagt mot sängen för att ladda upp inför morgon dagen. Hästarna står och äter sin kvällsmat och är förhoppningsvis lika taggade som mig! ska bli enormt kul att tävla imon och vi hoppas på det bästa med båda ponnysarna:) Amanda kommer även dit och hoppar en mvsa så det ska bli skoj att se den lilla sjukligen, nej nu ska jag sova för att vara frisk till imorgon! Godnatt. /Cajsa


Färdig med stallet

Är nu inkommen från stallet och har haft fullt upp hela dagen! Underbart! Första så gjorde vi stallet släppte ut mockade la in mat fyllde på mat gjorde vatten osv. Sedan red jag Pocke och Ida (praktikanten) en annan häst i stallet. Vi skrittade ut en sväng. Sedan var det lunch dags för oss och hästarna och sedan efter det har det bara rullat på fram tills nu! Jag har trimmat Queen plus två andra hästar gjort mina två ponnysar snygga och fina, putsat allt och lagt ut allt som ska med! Så nu är allt färdigt:) Blogg.se är inte riktigt på min sida och det går inte att ladda upp bild så ni får vara utan bild idag tyvärr. Hörs senare! /Cajsa

Förlåt för ingen uppdatering

Förlåt för ingen uppdatering idag men har haft fullt upp! Imorgon lovar jag massa uppdatering, så kommentera en massa om vad vi ska blogga om imorgon:)


Mobil blogg

Mobil bloggar nu för första gången! Riktigt nice faktiskt kan blogga vart jag än är:) Har varit ute och fodrat med praktikanten som kom i eftermiddags så det är färdigt också:) Hoppade Queenis idag och det gick verkligen super börjar lära känna henne mer och mer för varje gång! Pocke longerade jag i paddocken och han var super! Ska nu in i duschen och sedan sängen! Ciao:)


Hiss och Diss

Tänkte börja med att köra lite hiss och diss

Vi börjar med Diss:

Börjar med att dissa dessa två schabraken, tycker inte om dom alls faktiskt. Det är inte min stil, men som sagt det är min åsikt och det finns säkert någon som tycker om dom!




Även det här tycker att det är alldeles för mycket med den starka röda och röda skydd till. Tycker inte om när man matchar massa!





Nu till Hiss:

Dessa UNDERBARA skydden älskar dom otroligt och dom är grymt snygga. Har dom på båda mina ponnysar



Dom fantastiska Dyon tränsen, har ett sådant här på Queen och ett med slät nosgrimma på Pocke


Min fantastiska samshield hjälm (bild lånad från google så den ser inte ut så)



Det var allt för mig hörs senare :D


/Cajsa

SO lektion

Sitter nu med min kära klass och har SO lektion sedan har vi No prov mindre kul...
I helgen har jag roliga planer förhoppningvis att Amanda kommer fredag-lördag och sedan tävling med båda ponnysarna på söndag :)
Sedan när jag kommer hem kör vi lite hiss och diss som ni ville :D

hästar jag haft

Haar haft en del hästar genom åren men här är iaf några :)



här är min lilla favorit! Posters Aglo " Agge" köpte vi när han var 5 år och sålde han när han va 11 så han står mig nära! Från att inte kunnat något till placeringar upp till msv och vara så liten, då är man bäst!





sen kom rocky! Sweet rocky som han hette var en ponny med enorm kapacitet men då han var lite galen sålde vi han vidare ;)



sen red jag 2 ponnyer som heter scooby och samantha som vi skulle köpt!

sen red jag tom åt emelie zakrisson också, en rolig ponny fast ganska rädd av sig! så himla fin :)



När vi stod i ett stall red jag och tävlade massa hästar, kommer faktiskt inte ihåg så många ;)

sen kom Lurvas tror jag!



sen fick jag min nuvarande ponny Brolötens Cloetta! en häst jag älskar otroligt mycket!





Sen under tiden jag haft mina egna hästar har jag fått tävla andras hästar vilket är super kul!
Jag fick hem stålis, en underbar kille som hoppade allt!





Sen nu har jag Poetic byron som alltid har varit en lite favorit!



Har även storhästen men har inga bilder direkt på honom! detta var iaf några hästar jag har/haft! kommer jag på fler ska jag lägga ut dom :)



Amanda


Helgens roligheter!

Hejsvejs!

Idag fyller min bästa Carro år så grattar henne här på bloggen också :) Ikväll blir de fira henne med alla mysiga kompisar! Eftersom jag börjar 12 idag så longerade jag Cloetta nu på morgonen... så himla fint gick hon! hon är bäst :D Ihelgen kanske jag ska upp till Cajsa och hälsa på! beror på om jag har nåt annat eller inte men hoppas på de iaf! På söndag är de tävling i kungsbacka, hoppar en msv A bara, nån man ser? detta var lite vad som händer ihelgen, Ha de bra!



Amanda

God morgon bloggen

God morgon bloggen sitter nu och äter frukost och ska strax bege mig till skolan börjar 9.20 idag och slutar två. Då ska jag hem och hoppträna Queen för Malin och Pocke ska nog ridas ut! Idag kommer även våran praktikant från Avesta som ska vara här i 3 veckor tror jag.
Vi fick en kommentar att vi kunde köra på hiss och diss och det kan vi absolut börja köra med!
Nu måste jag dra vi hörs senare :)

tyvärr så har jag inte så mycket bilder på hästarna då jag inte haft dom så länge!




Ni får även kommentera vad ni vill ha mer bilder på :D

Ingen insperation

Vi har inte så mycket insperation, så ni måste kommentera med massa ideer så vi vet vad vi ska blogga om.
Nu har jag iallafall fodrat hästarna och ska strax hoppa in i duschen vi hörs imorgon


Kavaj till salu

Jag har en mörk blå GPA kavaj med beige kant storlek 38.
Den är i fint skick och mycket välvårdad, och säljes i mycket fint skick!

Priset jag säljer den för 1500 kr. Högst bjud mejla till: [email protected]






/Cajsa

Rubrik är svårt ibland ;)

Har nu ridit ut Queenis i 1 timma så nu har hon fått röra på sig. Resten av kvällen har jag inte så mycket att göra förutom att plugga lite som vanligt. Så ni får komma med förslag så att vi vet vad vi ska blogga om!

Ciao :D



Sitter i skolan

Sitter i skolan och slutar snart om en halvtimme sedan ska jag hem och rida ut min prinsessa!
Skriver mer sedan när jag kommer hem Ciao :)

God natt kära bloggläsare

Nu drar jag mig mot sängen för att plugga det sista inför provet imorgon.
Har inte så mcket att skriva förutom att vi vill ha fler kommentarer om vad vi ska skriva om så att man får lite insperation. Så kommentera en massa om vad ni vill läsa så fixar jag & Amanda det!
Imorgon kommer även ut en kavaj som ska säljas och lite annat så hål utkik:)

Hörs imorgon!

Blogg.se har lite problem så jag kan inte ladda upp någon bild idag:(


Hopptränat

Så nu är vi båda igång och bloggar och nu väntar vi bara på våran header:)
Har nyss kommit in efter att ha hopptränat Pocke, det gick grymt bra och han hoppade fint.

Vi började med att värma upp på lång vägar oc bara hitta flytet och då när det är så lågt så hoppar han lite lojt men sedan när vi hoppade banan och det blev lite högre hoppade han mycket mycket bättre!
Queenis fick gå i skritten även idag då jag inte hann rida henne eftersom jag slutade halv 4 och träningen började 6 men hon dör inte av det. Imorgon ska Pocke vila och Queen en lång uteritt, på torsdag är det hoppträning med Queen för Malin och på söndag är det tävling med båda.
Så nu ska jag plugga lite och sedan gå ut och kolla när mamma har träningar.



Ninni om Godmorgon:

haha ja kan komentera:D ni kan väl blogga om vad som händre på dagarna bara:) de e alltid roligt att läsa:) eller så bloggar ni om nåt annat. <3

svar: vi försöker så gott vi kan, men tack för tipset och vi tar åt oss :)


/Cajsa

Amanda Ingemarsson

Hej alla läsare!

Mitt namn är Amanda Ingemarsson och mitt liv är hästar! Jag är 16 år och rider både storhäst och ponnys. Jag kommer driva den här bloggen tillsammans med en nära vän vid namn Cajsa Soberon som redan börjat blogga:-)Jag går första året på frisör-linjen och stormtrivs! Nästa sommar har jag en liten dröm om att få åka till Tyskland och jobba, vem vet? så kanske de blir!Jag bor i en villa med stall utanför varberg tillsammans med min familj och alla mina djur. Just nu har jag möjligheten att rida väldigt fina hästar som tävlar på hög nivå med framgångar. Jag rider och tävlar just nu 4-5 hästar men har fler på ingång! Jag har just nu en egen häst som är en c-ponny. Brolötens Cloetta som hon heter är en ponny som står mig varmt om hjärtat! Vi har vunnit allt upp till och med msv A och vi tävlar på SM-nivå. Nu i höst siktar vi på många placeringar och kanske en placering på SM. Jag rider och tävlar Poetic Byron också som är en c-ponny med några år på nacken. En häst jag gillar starkt som gjort allt, Han har fått tillbaks lusten igen vilket glädjer mig. Tidigt i somras fick jag ett erbjudande om att tävla en storhäst som är efter Quite Easy. Belive in bell som han heter gillar jag riktigt mycket och är den perfekta junior hästen. Han är 9 år och visar redan bra resultat, han har allt framför sig och ska bli så kul att få utvecklas tillsammans med! Detta var lite om mig och här i bloggen kommer jag skriva om min vardag, skolan, hästarna, tävlingar och massa annat kul! SÅKLAAART kommer jag skriva om och med Cajsa också, ska bli så himla kul :) Ha de så gott så länge så ska jag försöka hålla mig så uppdaterad som möjligt!

XOXO Amanda ;*



Brolötens Cloetta



PS! ska försöka hitta bilder på de andra hästarna också... har mer på en annan data ;)


Veckans blogg

Vi tänkte börja köra med veckans blogg, så alla lägger en kommentar och skriver sin blogg så väljer vi ut en bra,snygg, och interessant blogg. Vi kör igång nu, så börja kommentera för fullt!
/Cajsa & Amanda

Godmorgon

God morgon bloggen. Det funkar inte riktigt för Amanda och hennes internet men hon kommer så fort det funkar!
Våran header funkar inte riktigt heller, hon får inte in den på bloggen så vi får se vad som händer med den.
Sitter i allafall nu i skolan och har lektion, slutar som vanligt sent idag och när jag kommer hem ska jag rida Queen och hoppträna Pocke.
Snälla lämna en kommentar efter er om vad ni vill att vi ska skriva om, så vi får insperation att blogga!
Hörs senare.

Otroligt personliga ponnyer!

Här kommer då alla mina ponnyer/hästar jag haft i några år, vissa har som sakt satt sig i hjärtat mer än några andra.


Jag började med min lilla shettis Blenda som jag tyvärr inte har någon bild på, jag vet inte vart hon är idag men hoppas hon har det bra!

Sedan blev det en riktigt busig B-ponny Jaquline hette den men kallades Jackie. Jackie hade jag inte så jätte länge då hon inte var så enkel men mycket jobb fick vi lägga ner på denna busen men vi fick en vinst i LC en gång:)



Sedan blev det C-ponny Lucky Hero men kallades Harris, han har jag tyvärr inga bilder på på denna data.

Efter Harris fick jag en riktig läromästare Christalls Juvelin, Julle kallades han. Julle och jag hade så mycket roligt tillsammans och han var en riktig buse som inte många vågade hoppa upp på. Varenda morgon när vi skulle iväg och tävla drog han iväg med mig när han skulle på transporten, bort till sommarhagarna och äta! Så typiskt honom.



Julle och jag kvalade GP-ponnyn men när vi skulle hoppa semifinalen blev han halt..




Sedan kommer vi till min ögonsten, den här ponnyn la jag ner så enromt mycket tid och jobb. Jag tyckte först inte om honom för han var så rädd gick knappt att rida och man fick knappt röra honom!

Dooneens Silver Dollar,  vi växte så tillsammans vi blev så samspelta och han var min bästavän som inte kan ersätta. Dollan tog jag från uteslutna i LB till 2:a på ungponny SM.


Jag visste att han skulle stanna länge och förträngde att han en dag skulle åka. Men så en dag när jag kom hem från stallet sa mamma till mig att komma och sätta mig i köket, hon visste vad han bettyde för mig och förstod att detta skulle blir jobbig.. då när hon sa att han aldrig skulle komma tillbaka till mig att inte jag gick i tusen bitar jag visste inte vad jag skulle göra och mina tårarna tog verkligen aldrig slut!
Jag kan gråta än i dagen för hur mycket jag älskade honom och saknar honom.
Han blev såld till en tjej i Uddevalla men det visade sig ganska snabbt att han var tvungen att gå vidare upp till himmlen, han finns nu idag där uppe men jag vet att han vet hur mycket jag älskar honom!




Sedan blev det B-ponny igen denna gången Inez Örneborgs gamla Black Magic, Mulle som han kallades.
Mulle hade jag inte speciellt länge då vi inte riktigt passade ihop!

Sedan blev det C-ponny igen denna gången Wara Sweet Girl eller Lillan som hon kallas


Lillan och jag fick lite vinster och placeringar i MVSB och hon var en riktig piggelin men riktigt rolig.





Sedan blev det min första D-ponny Mill Maestria, kallas Milly.


Milly och jag har mycket vinster och placeringar upp till LA dom senaste tävlingarna fick vi alltid med oss en rosett hem!






Sedan blev det C-ponny igen, Laloubets Mini Me kallas Mimmi.


Jag & Mimmi har mycket placeringar och vinster upp till MVSB, Mimmi var en riktigt speciell dam.






Efter Mimmi så hade jag en kort sväng en liten storhäst som jag bara red hemma Klara hette den



Efter Klara hade jag en D-ponny som heter Lill Ruben och kallas Ruben:


Ruben red jag inte länge och hann bara göra två tävlingar.

Efter Ruben kommer min älskling min favorit
Calico Red och kallas Calle


Åå Calle han va min dröm ponny han va inte lätt med sitt ryggont och massör varje vecka den lilla prinsen han var världen bästa. Vi gjorde våran absolut bästa tävling i Uddevalla då vi gjorde två dröm rundor vann både LA & MVSB vi va ända nollan i MVSB och allt satt så perfekt.Den hästen åå vad jag älskar den busen:)




Sedan kommer vi till dom två som jag har nu Rinroe Rock It & Equus Queen

Denna ponny rider jag åt en familj i Norge. Jag ska inte ha ponnyn längre utan rider och tävlar den bara ett tag.


Hoppas ni orkat läsa detta långa inlägg, kom med massa kommentarer om vad vi ska skriva om.


/Cajsa



Färdig med stallet

Nu har jag varit inne en stund efter att först varit i kba och handlat lite grejer till hästar och två täcken till min lilla hund och varit i stallet. Han inte rida Queen idag så hon och Pocke fick gå 25 minuer i skritten. Medans dom gick där så kvälls mockade jag alla boxar och la in hö till alla. Borstade och la på mina hästar deras natt täcken. Och nu är jag inne, har fixar med lite olika grejer och nu har jag fixat ett inlägg med alla hästar/ponnyer jag haft under några år, det kommer upp här strax! Snart ska jag ut och fodra och sedan blir det plugg resten av kvällen har två prov denna veckan.

Amandas internet funkar förhoppningsvis ikväll så att hon kan komma igång.



Jag & världens dröm ponny Petter som nu ägs av Julia Fredholm




/Cajsa

In the school

Sitter nu i skolan och har näst sista lektionen, har bara gympa kvar efter denna lektion.
Efter jag & mamma vart i stan så ska jag nog rida Queenis.
Nej nu måste jag åter gå till engelska lektionen:)
Jag & Dollan
/Cajsa

Godmorgon

God morgon allihopa hoppas att ni är lika pigga och glada som mig en sådan måndags morgon.
Nej usch vad tråkigt med måndag och skola.. vill bara hålla på med hästar hela dagarna!
Jaja nog med det vi har inget val med skola, men nu sitter jag och äter frulle och åker hemifrån klockan nio. Slutar fyra idag och efter det drar jag och mamma in till kba för att handla täcke till min lilla hund och lite små grejer till hästarna, kanske att jag provar nya stövlar också! Nu ska jag åter gå till min frukost, hörs senare!



Hälsning

Ska hälsa från Amanda att hon dyker upp imorgon då hennes internet slutat att fungera!
Så slipper ni undra vart hon tagit vägen så imorgon är vi förhoppningsvis båda två!

Amanda & Cloetta

Trött tjej

Så nu är det inte mycket kvar på denna dag.. Dagen har med andra ord varit bra och nu är det bara massa plugg som väntar... mindre roligt! haha headern tar lite tid då det inte är jag eller amanda som gjort den utan en annan tjej. Amanda får jag inte heller tag i då jag själv inte har en telefon för tillfället för den är sönder. Men hon dyker upp här så småning om idag hoppas jag:)
Imorgon ska Pocke vila och Queenis ridas ut eller manechen.
Nu måste jag plugga hör imorgon ciao

Jag & världens finaste Calle som nu finns i Uddevalla!




/Cajsa

Färdig för dagen:)

Så nu har jag precis kommit in från stallet då jag trimmat båda mina underbara ponnyer. Jag började med Queen och mamma satte upp lite små grymnastik hinder. Queen är inte den som man kan sitta och harva markarbete på med skänkel vikningar och massa sådana grejer utan hon är gammal och rutinerad och vet vad hon behöver göra och inte. Så ett kort men väldigt bra pass blev det idag! Sedan var det den lilla gangstern Pockes tur och shit vad fin den lilla rackaren var i slutet! Så nu har jag fått i mig lite mat och ska ut till stallet igen och kolla på mammas träning. Världens sötaste B-ponny som stod här i somras ska idag träna med sin lilla ryttare Felicia.


Här är Spunk som han heter fast med sin gamla ägare Hugo:)


Hörs senare! Ciao


/Cajsa


Dagen

Hallå alla bloggläsare(kanske inte så många) Kom nyss in från stallet och allt är nu färdigt, har mockat alla boxar med mamma och fixat mat vatten och allt som ska göras!
Nu är vi inne och käkar lite grann ska strax ut igen då mamma ska ha en hoppträning sedan ska jag gymnastik hoppa båda mina små pollar!
För övrigt hoppas både jag & Amanda att våran header kommer upp idag så det blir lite snyggare:)
Nej nu ska jag sluta detta tråkiga inlägg, ni får gärna ställa massvis med frågor och vad vi ska skriva om. Ska även skynda på Amanda så att hon börjar blogga idag, men nu är on på storhäst tävlingar i Båstad så hon hör nog av sig i eftermiddag!
Hörs senare:)

Min söta lilla hund fick stå för bilden idag:)

Godnatt

Imorgon kommer Amanda börja blogga då hon var upptagen ikväll så imorgon kör även hon igång.
Dagen/Kvällen har spenderats med Ninni som jag även körde bort mina hästar till idag så red vi ut en härlig runda! Ponnysarna skötte sig utmärkt båda blev enormt taggade att få komma ut och gallopera i backarna!
Men nu är ponnysarna hemma igen och står och tuggar på kvälls höt:)
Imorgon blir det gymnastik hoppning för båda två och en hel dag här hemma i stallet.
Nej nu kallar sängen!

Jag & min underbara Queenis:)




/Cajsa

Header

Våran header kommer finnas på bloggen imorgon


Jag och Queen

 


Amanda och Cloetta







/ Cajsa & Amanda










Presentation

Hej, vad roligt att ni hittat hit. Mitt namn är Cajsa Soberon och jag är 13 år. Jag kommer driva denna blogg tillsammans med en av mina närmaste vänner Amanda Ingemarsson.
Tänkte dra en liten presentation om mig själv:
Jag heter ju som sagt Cajsa Soberon och jag är 13 år, jag bor på en hästgård en bit untanför Göteborg. Här bor jag med min bror Calvin som är 16 år min mamma Ulrika Bidegård och såklart min två hundar. Jag tar emot hästar för tillridning och försjälning och har ridit och tävlat ett par hästar nu genom åren.
För tillfället har jag en B-ponny vid namn Rinroe Rock It som jag ska tävla bara ett litet tag. Pocke som han kallas här hemma är en gammal rutinerad ponny som Felicia Hultberg och Julia Fredholm tävlat och nu var det våran tur.
Pocke har jag haft i ungefär 3 veckor och vi har hunnit tävla två tävlingar med fina resultat.
Pocke är en 14 årig valack imp från Irland.

Pocke i Laholm förra helgen där vi debuterade MVSB.




Sedan har jag även en super fin D-ponny vid namn Equus Queen


Denna fina ponny har jag en stor ära som får rida, hon är inte lätt men när man kommit på henne är hon en riktig dröm! Queen har jag haft nu i kanske 2 veckor och vi har redan hunnit med att tävla två gånger. Denna ponny kommer jag lära mig så otroligt mycket på och det gör jag redan för varje dag jag rider henne!


Queen är ett 17 årigt sto med så mycket kapacitet och erfarenhet

 Queenis i Laholm där vi fick fina resultat


Queen & Jag




Hoppas ni kommer gilla det vi skriver om!


/Cajsa


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0